Home    Trots op onze stad

Trots op onze stad – Wonen in architectonische hoogtepunten

Ik ben in de 70-er jaren aan de Nieuwe Binnenweg opgegroeid, redelijk aan het ‘begin’ bij de Oude Binnenweg in de buurt.

De mening over Rotterdam was redelijk unaniem: een lelijke stad waarin vooral wordt gewerkt. Niet lullen maar poetsen! En hoe je woonde, dat maakte niet veel uit…

En hoe anders is het nu!
Rotterdam is een hippe en moderne stad geworden. Vol met hoge nieuwe gebouwen. Het ene nog gekker dan het andere. Het ene vind je prachtig, het ander spuuglelijk.

En juist die diversiteit aan gebouwen maakt onze stad tot wat die is: een bruisende metropool die ook door ‘kenners’ in het buitenland is ontdekt. In 2014 is Rotterdam niet voor niets door de New York Times en de Rough Guide uitgeroepen tot een “must-see”. En daar ben ik het helemaal mee eens!

Maar nog belangrijker: het is een heerlijke stad om in te wonen als je van architectuur houdt. De afgelopen decennia zijn er prachtige woontorens gebouwd. Ik was als puber al verliefd op de drie torens aan de Boompjes. En later op de torens op het Wijnhaveneiland waar ik ook gewoond heb en wel op de bovenste verdieping van een van de waterstadtorens. Ik voel me bevoorrecht!

Overal in de stad staan woontorens en het uitzicht is veelal adembenemend. Klein voorbeeld: vanuit sommige appartementen in de Schielandtoren heb je 270 graden uitzicht over de stad. En laat ik nou binnenkort zo’n appartement in de verkoop krijgen!

In deze blog ga ik de komende tijd telkens woontorens uit de verschillende bouwperiodes bespreken. Heb je vragen over bepaalde gebouwen? Stel ze gerust, dan ga ik kijken of ik het antwoord vinden!

Gerelateerde artikelen